Tisztelt Vásárlóink! Átmeneti technikai probléma miatt kérjünk amennyiben megrendelését követő 24 óra elteltével sem kap tőlünk e-mailt a megrendelés elfogadásával kapcsolatban, illetve e-mailben díjbekérőt, mindenképp kérem ellenőrizze, hogy nem került-e a levél a spam/levélszemét mappába. Ha nem érkezett meg a levél, kérem az elérhetőségek valamelyikén jelezze. E-mailben: contact@kototu.hu Telefonon: +3670/3836674 Facebookon: https://www.facebook.com/Kototu.hu/

Miért pont Knitpro?

A 2008-as évem úgy telt, hogy kb. 10 db poncsót megkötöttem. Jó volt őket kötni, tényleg szerettem, csak egy bajom volt az egésszel: a 80 cm-es körkötőtűn az egyben kötött poncsók a végére már alig fértek el. Ha nagyobb gyereknek kellett, akkor meg már kimondottan szenvedés volt. Olyan is előfordult, hogy egy poncsó alatt 2 tűm is tönkrement. Ahol - elég akadósan - illeszkedik a damil és fém, a sok húzogatástól egyszerűen eltört a damil.

 

 

Ez annyira bosszantó tud lenni! Nyomoztam persze, hogy hol vehetnék 80 cm-nél hosszabb damilos tűt, mert valamikor régen olyat is láttam, de nem találtam. "Egyszerűen nem létezik Magyarországon más méretű körkötőtű, csak a 80 cm-es damilos? Rendben, hogy az a legnépszerűbb, de nem igaz, hogy másra nem lenne igény!" A fonalboltosok azt mondták, többen keresik, de egyszerűen a nagykerekben sincs. Internetes boltokban sem találtam. Legalábbis Magyarországon nem.

 

Megoldásként szóba jött még az is, hogy 3 db körkötőtűvel kössek egy poncsót. És nem úgy, hogy ha egyik eltörik, előveszem a következőt, hanem mintha harisnyakötőtű lenne, kettőn van a munka, az éppen szabadon lévő harmadikkal meg kötöm le a kötnivalót, de ez nem valósult meg soha.

 

Internetes barangolásaim során ráakadtam a Knit Picks nevű csodaszép tűkre. Fú, ezek aztán minden igényt kielégítenek, és nekem tényleg ez kell, mert akár 150 cm-es damillal is lehet dolgozni, ráadásul variálni lehet a különböző méretű tűvégeket a különböző hosszúságú damilokkal. Ráadásul amiket különféle blogokon olvastam, mégjobban megerősített, hogy ilyen kell nekem! A damil olyan hajlékony, hogy akár az ujjam köré is csavarhatom, az illesztés bár csavaros, de mégsem akad meg rajta a fonal, és azok a fa tűk! Nem csak élmény vele dolgozni, de olyan szépek! És kompromisszumként a fém tűkkel is beértem volna, de csak a szívem fájt, mert elég drágának találtam, és külföldről  megrendelni elég nehézkes lett volna. Szóval ábrándoztam tovább.

 

Aztán egyszer, egy német nyelvű webshopon ráakadtam ezeknek a tűknek az ikertestvérére! Tökéletesen ugyanúgy nézett ki, mint a Knit Picks, csakKnit Pro néven futott. Megkerestem a honlapjukat, és elhatároztam, nemcsak magamnak rendelek, de én ezeket a tűket szeretném forgalmazni!

 

Ma már tudom, amit eleinte csak reméltem: van igény a minőségre, van igény a hiánypótló termékekre! Mert aki szeret kötni, horgolni, az tudja, nem mindegy, mivel dolgozunk, és nem kizárólag a fonal, hanem a tűk minősége is sokat számít! Ebben megereősítettek az eddigi megrendelőink, akik mind tökéletesen elégedettek a termékekkel, örömmel használják, sőt többen már visszatérő vásárlóink! Köszönjük, hogy nálunk vásároltok!

© 2009-2016 Kötőtű.hu Minden jog fenntartva.