kötőtű.hu - Termék hírek https://kototu.hu/hu/blog Tue, 23 Jan 2018 00:33:53 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu contact@kototu.hu (kötőtű.hu) 2016-os újdonságok https://kototu.hu/hu/blog/128-2016-os-ujdonsagok https://kototu.hu/hu/blog/128-2016-os-ujdonsagok Már szokás a KnitPro-nál, hogy minden nyáron izgalmas újdonságokkal jelentkeznek. Idén sem történt ez másként! Íme néhány az ígéretesnek tűnő holmik közül:

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Mon, 10 Oct 2016 11:36:00 +0200
Minőség olcsón - Basix Birch https://kototu.hu/hu/blog/126-minseg-olcson-basix-birch https://kototu.hu/hu/blog/126-minseg-olcson-basix-birch Ha KnitPro, akkor Symfonie. Sokan vannak így vele. De olyanok is sokan vannak, akiknek a Symfonie tűk drágák. De nekik sem kell lemondani a minőségi fa kötőtűkről!

 

A Basix Birch kötőtűk natűr nyírfából készültek, és a színétől eltekintve a fa tűk összes jó tulajdonságát magában hordozza. Kellemes tapintás, könnyű tű, meleg érzet, sima felszín, és natúr színben is szép, van, akinek ez még jobban is tetszik. A méretválaszték kicsit más a többi tűféléhez képest, inkább a vastagabb darabok kaptak helyet a Basix Birch palettáján, 4,00 mm-től egészen 25 mm-ig találhatunk kedvünkre valót. (De 4-es alatt én úgyis félek, hogy törnek a fa tűk!) És valószínűleg a kedvező ár megtartása érdekében a variálható verzió sem elérhető.

 

A fix körkötőtűk viszont ugyanazzal a jól bevált rugalmas lila damillal és ezüst színű fém csatlakozóval vannak felszerelve, amit már a többi terméknél megszokhattunk. (A régebbi kiadás fekete damillal és arany színű fém részekkel érkezett, ezért mindkét verzió előfordulhat!)

 

Mi is a választék:

- harisnyakötőtűk 20 cm-es hosszban 4,00 mm-től 25,00 mm-es méretig,

- 40 cm-es fix körkötőtűk 4,00 mm-től 8,00 mm-es méretig,

- 60, 80, 100, 120 és 150 cm-es fix körkötőtűk 4,00 mm-től 25,00 mm-es méretig,

- 25 cm-es egyenes kötőtűk 4,00 mm-től 12,00 mm-es méretig,

- 30, 35 és 40 cm-es egyenes kötőtűk 4,00 mm-től 25,00 mm-es méretig.

- horgolótű 5,00 mm-től 12,00 mm-es méretig.

 

 

 

A webáruházban jelenleg is elérhető néhány fix körkötőtű!

 

További részletek a KnitPro oldalán angol nyelven a Basix Birch kötőtűkről ITT, a horgolótűkről pedig ITT!

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Mon, 02 Mar 2015 13:43:52 +0100
Karbonz tűk bevetésen https://kototu.hu/hu/blog/125-karbonz-tk-bevetesen https://kototu.hu/hu/blog/125-karbonz-tk-bevetesen Nem is gondoltuk, hogy valami még hiányzott a kínálatból, amíg meg nem jelentek a Karbonz tűk. Nevükhöz méltón, karbon szálból készülnek, ami nagyon jól bírja a strapát. Valószínűleg ezért is mertek belőle 1 mm-es méretű tűt is gyártani. A tűk vége fémmel van megerősítve, de szerencsére a két anyag találkozásánál nincs akadás-veszély!

 

Elérhető Karbonz kötőtűk:

- harisnyakötőtű 15 vagy 20 cm-es hosszban 1,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

- fix körkötőtűk 40, 60, 80 vagy 100 cm-es hosszban 2,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 7,00 mm-es méretig felenként és 8,00 mm-es méretben. 2 mm-nél vékonyabb fix körkötőtű a damil minimális vastagsága miatt nem elérhető.

- variálható tűvég normál változatban 3,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 7,00 mm-es méretig felenként, és 8,00 mm-es méretben

- variálható speciális tűvég 3,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

3 mm-nél vékonyabb variálható tűvég a csavaros csatlakozás minimális vastagsága miatt nem elérhető.

- egyenes kötőtű változatban 25 és 35 cm-es hosszban 2,00 mm-től 4,00 mm-es méretig negyedenként, 4,00 mm-től 6,00 mm-es méretig felenként.

 

További részletek angol nyelven a KnitPro oldalán!

 

És ez az a variálható tűvég, amihez igazán jól illenek a fekete damilok!

 

Természetesen én is kipróbáltam, variálható verzióban. Tökéletesen elégedett voltam. Valóban jól bírja a kiképzést. 3-as tűvel pulcsit kötök vele körben. A fa tű már rég eltört volna a huzigálás során, de a Karbonznak meg se kottyan! Kellemes a tapintása, pont annyira sima, amennyire szükséges. Fekete maga a tű, de mivel fém a hegye, mégis jól látszódik a sötét fonalnál is, hova is kell szúrni. És a fém hegy pont olyan hegyes, hogy bármilyen fonallal szépen, kényelmesen lehessen dolgozni.

 

Aki már kipróbálta, beleszeretett. Olyan is van, aki a teljes Symfonie vagy Nova készletét cseréli le folyamatosan Karbonzra, és olyan is, aki ebből pótolja a hiányzó, főleg vékonyabb méreteket. Szóval új kedvenc született!

 

"Nekem a vékonyabb fakötőtűk helyett ez lesz az igaz alternatíva. Anyagában remek épp annyira tapadós, amennyire szeretem és minden remény szerint nem törik el, mint a vékonyabb szerelem fa tűk. Amik valljuk be a legnagyobb vigyázás mellett is néha (nálam most pl. rátenyerelés törte el az egyik 3 mm-est) feladják a küzdelmet nagyobb erők hatására. Egyetlen apró negatívumot tudnék mondani, hogy a fém tűhegy kicsit csattog a munka során. :)"

Juli

"Az új tűk közül a Karbonz tetszett a legjobban. Ez nagyon kényelmes volt, nem csúszott le róla a fonal, külön tetszett hogy viszonylag éles a tűje. Egyetlen hátránya volt, hogy nem tudtam annyira rácsavarna a tűket a damilra hogy ne lazuljon meg bizonyos idő után."

Timi

"Abszolút kedvenc! Eléggé tapad, de csúszik is, nincs fémes érzés, nem akad, könnyű vele kötni és nem kell félnem, hogy eltörik. Szépen apránként beszerzem majd a gyakran használt méreteket."

Viki

"Nekem is az abszolút kedvencem. Mindig attol tartok hogy a fa eltörik, de itt nincs ez a félsz. Bàr nem kötök évek óta de nagy szerelem. Biztos hogy bővìtem majd a készletet."

Nanetta

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Thu, 26 Feb 2015 13:46:44 +0100
A fix körkötőtűk dícsérete https://kototu.hu/hu/blog/113-a-fix-koerkoettk-dicserete https://kototu.hu/hu/blog/113-a-fix-koerkoettk-dicserete  

Nem akarsz bajlódni a szereléssel?

 

 

Úgyis csak egy hosszúságú damilt használsz?

 

Félsz, hogy a variálható tűk szétcsavarodnak? (Egyébként ez nagyon ritkán fordul elő, főként a fém tűvégeknél, és ha nincs megfelelően megszorítva...)

 

Nem kötsz olyan gyakran, hogy érdemes legyen készletet venni?

 

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Mon, 26 Mar 2012 12:38:48 +0200
Nova Metal - tapasztalatok https://kototu.hu/hu/blog/106-nova-metal-tapasztalatok https://kototu.hu/hu/blog/106-nova-metal-tapasztalatok

Mivel már a  Symfonie Wood és a Spectra Acrylic tűkről is írtam beszámolót, nem maradhat ki a Nova Metal sem!

Igazából én nem érzem rosszabbnak, mint a Symfonie. Oké, nem olyan szép színes, mint a fa, de van, aki jobban szereti a szép fémes csillogást. Nem olyan meleg, mint a fa, de mivel vékony, pillanatok alatt kézmeleg lesz! Nem olyan halkan és tompán szól, mint a fa, kicsit csilingel, de ha nem éjjel az alvó gyerek mellett kötsz, egyáltalán nem zavaró.

Valódi hátránya egyetlen egy van: a variálható tűvégeket nehezebb megszorítani tartósan, mivel eléggé csúszós a tű, ami ebben az esetben nem jön túl jól.

Kötés közben ez a csúszás viszont kimondottan jó, mert gyorsan lehet vele haladni. Nincs rajta semmi teflon bevonat, mégis nagyon jól kezelhető, és nincs minek lekopni róla. Kényelmes is, mivel kimondottan könnyű, ugyanis a tűk nem tömörek, hanem üregesek! És a fával szemben még az áruk is kedvezőbb.

Vékonyabb tűknél előfordulhat, hogy feszes kötés hatására enyhén elhajlik (nekem csak a 2-es harisnyakötőtűm hajlott meg kicsit), de még mindig jobb, mintha törne, mert ezt szépen vissza lehet alakítani.

Kapható harisnyakötőtű, egyenes kötőtű, fix körkötőtű és variálható tűvég változatban is.

Újdonságként 2014-ben megjelent a Nova tűk négyszögletes változata is, Nova Cubics néven. A fenti tapasztalatok nagyrészt ezekre a tűkre is érvényesek. Annyi az eltérés, hogy a fix körkötőtűk 2,50 mm-es mérettől, a variálható tűvégek pedig 4,00 mm-es mérettől érhetők el.

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Thu, 17 Nov 2011 13:13:08 +0100
Tapasztalatok - fából készült kötőtűk https://kototu.hu/hu/blog/104-tapasztalatok-fabol-keszuelt-koettk https://kototu.hu/hu/blog/104-tapasztalatok-fabol-keszuelt-koettk  

Többen érdeklődtek már, hogy mik a tapasztalataim az új Cubics tűkkel. Erről szeretnék most mesélni, kiegészítve a "hagyományos" Symfonie tűkkel szerzett tapasztalatokkal.

De kezdjük az elején. Mikor 2009-ben megérkezett az első szállítmány kötőtű, nagyon izgultam. Attól féltem, hogy egy fa tűvel nem lehet majd olyan gyorsan kötni, mint a fémekkel, mert biztos kicsit tapadósabb, egyenetlenebb a felszíne. Aztán mikor az első Symfonie Wood kötőtűt kibontottam és megsimogattam az első ez volt, amit mondani tudtam: ez olyan valószínűtlenül sima! Tényleg annyira egyenletesen sima, mintha valami lakkréteg lenne rajta, pedig nincs! Ezt már a több mint 2 éves használat után merem mondani. És nem vettem észre, hogy bármennyivel lassabban lehet velük haladni. Sima, egyenletes, megfelelően siklik rajta a fonal, legyen az gyapjú, pamut, bambusz vagy akril.

A variálható tűvégeket tökéletesen (lecsavarodás mentesen) össze lehet állítani a damilokkal, a meglazulás lehetősége minimális!

Egyetlen gond lehet ezekkel a gyönyörűszép színes fa kötőtűkkel: nem szabad őrizetlenül a fotelon hagyni, ugyanis a ráülést, rátérdelést nehezen viselik, különösen az 5 mm alatti méretek törnek el ilyen "balesetek" következtében. (Vékonyabb változatban én a biztonság kedvéért inkább Nova Metal, vagyis fém tűt választok.)

A vékonyabb fa tűket emellett azoknak sem ajánlom, akik nagyon szorosan kötnek, megfeszül a kezükben a tű kötés közben, mert ez is esetleg töréshez vezethet. (Persze ezzel nem akarom senkinek a kedvét elvenni, ha kötés közben tört el valakinek a fa kötőtűje, azt minden esetben kicseréltük! Mivel az anyaghiba sem kizárható, és a reklamációinkat a KnitPro is minden esetben elfogadta!)

A Cubics tűkre a fent leírtak mind ugyanígy igazak, bár valamivel talán egyenetlenebb a felszínük, de ez a kötés minőségén egyáltalán nem ront, egyáltalán nem akad meg rajta  fonal. Nagyon  kényelmes a fogásuk, szép egyenletesen lehet velük kötni, és valamivel szorosabb a végeredmény mint az ugyanolyan méretű kör alapú kötőtűvel. Egyértelmű, hiszen kisebb a kerülete is.

Én is kipróbáltam, és nagyon tetszett! Viszont nálam is egy rátérdelés áldozatául esett egy fél pár Cubics tűvég...

Tehát a Symfonie kötőtűk pozitív tulajdonságai:

- könnyű, így kényelmes vele a kötés
- szépek a színei, SEMMI SZÜRKESÉG!
- hihetetlenül sima a felszíne, pont annyira csúszik, amennyire kell
- kellemes hőérzet (nem hideg, mint a fém)
- strapabíró, nem kopik (csak a rányomott méret jelzés kopik le róla...), de nagyobb erő hatására eltörhet

Remélem, azzal, hogy a negatívumokat sem tartottam titokban, segítettem a kötőtű választásban! Megtalálod őket a webáruházunkban!

Nova Metal tapasztalatok

Spectra Acrylic tapasztalatok

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Wed, 16 Nov 2011 08:14:20 +0100
Újdonságok - az én kedvenceim https://kototu.hu/hu/blog/101-ujdonsagok-az-en-kedvenceim https://kototu.hu/hu/blog/101-ujdonsagok-az-en-kedvenceim

Rengeteg új termékkel jelentkezett augusztus és szeptember folyamán a KnitPro. Sajnos még nem próbálhattam ki őket, csak a most megrendelésre kerülő szállítmánnyal fognak hozzánk érkezni az újdonságok, de már így ránézésre is vannak köztük kedvenceim. És persze olyanok is vannak, amik egyelőre nem győztek meg, de mindegyiknek adok egy esélyt! Talán a kötő- és horgolótű tartó táskák fogtak meg a legkevésbé, hisz ilyesmit varráshoz értő emberkék nagyrésze tud készíteni. De erről sem akarok senkit lebeszélni, mert tényleg szépek!

Vannak viszont amik nagyon tetszenek, és ki is fogom próbálni:

 

]]>
dbgabella@gmail.com (Dobáné Bálint Gabriella) Blog Tue, 13 Sep 2011 08:55:23 +0200
Újdonságok a KnitPro-tól!_ https://kototu.hu/hu/blog/85-ujdonsagok-a-knitpro-tol1 https://kototu.hu/hu/blog/85-ujdonsagok-a-knitpro-tol1

Izgalmas újdonságokkal jelentkezett a KnitPro! Két külön kategória, de mindkettő nagyon csábító!

Az exkluzív megjelenésű Symfonie Rose szett préselt nyírfából készült 8 pár tűvége ezúttal a rózsafa színeiben pompázik. A damilok színe sem a megszokott lila, hanem a vöröses árnyalathoz jobban illő barnás bordó. A tűk és damilok illesztése pedig réz színű. Ráadásul a műanyag tok helyett egy gyönyörű kidolgozású, műbőr borítású fadobozban kapnak helyet a tűk és damilok.

Ajándéknak is kiváló!

]]>
contact@kototu.hu (Doba László) Blog Thu, 17 Jun 2010 09:44:22 +0200
Bemutatkozik a Spectra Trendz https://kototu.hu/hu/blog/84-bemutatkozik-a-spectra-trendz https://kototu.hu/hu/blog/84-bemutatkozik-a-spectra-trendz spectra-trendz2Ha szereted a fiatalos, vidám színű holmikat, biztosan tetszeni fognak ezek a kellemes tapintású színes akrilból készült variálható tűvégeket tartalmazó készletek is.

 Karácsonyi ajándéknak is kiválóak, ha valamelyik megtetszik, még megrendelheted kötögetést kedvelő családtagodnak, barátodnak (vagy rábeszélhetsz valakit, hogy megrendelje neked :) )!

]]>
contact@kototu.hu (Doba László) Blog Sat, 06 Nov 2010 21:32:28 +0100